Om Christina

Arbetar som Viktcoach och Frilansskribent
Jag har jobbat med hälsa & vikt i över 15 år. Men till slut behövde jag gå ner i vikt. Jag läste på om hur man går ner i vikt IDAG och gick ner 15 kg på ett par månader. Min metod var Slow Carb (Långsamma Kolhydrater). Den fantastiska förändringen ville jag att fler skulle få gå igenom. Så jag började arbeta med viktminskning – och jag har gjort det sedan dess.
Min hälsokrönika som jag skrev i Nerikes Allehanda, i flera år, var väldigt uppskattad av läsarna. Överallt i mellansverige träffade jag läsare som berättade att de hade klippt ut krönikan och fäst den på kylskåpet.  (Jag reste runt och föreläste om hälsa.) Och jag har fortsatt att skriva – tre hälsoböcker, hundratals nyhetsbrev, otaliga hemsidor, blogginlägg mm.
Vem är jag?
För att beskriva mig själv och vem jag är tar jag till DISC-testet (med fyra färger). Jag är framförallt en gul person som kännetecknas med ordet Inspirerande. Mina bästa drag är att jag gillar att inspirera andra (är ju coach), älskar att lära mig (håller mig uppdaterad) och är social (jobbar med människor). Men jag har svårare med struktur och ordning.

Jag är intresserad av en mängd olika saker och jag vill hela tiden lära mig mer. Det tror jag är min styrka som frilansskribent. Jag kan skriva om vad som helst. Jag älskar att göra research, att hitta information  och att lära mig mer.

SHE – viktminskning för kvinnor 30+
Jag hjälper kvinnor mellan 30-75 år att gå ner i vikt. De som kommer till mig får hjälp på det NYA sättet – UTAN att räkna kalorier. Min metod går ut på att man äter sig MÄTT på RÄTT mat. Med enkla rutiner – de får enkla recept, råd & tips…

Jag vill ha hjälp att gå ner i vikt

Att vara Frilansskribent
I hela mitt liv har jag haft en förmåga att få personer att tro på det jag säger. Jag vet inte varför men det har följt mig genom hela min skolgång och mitt arbete. Det var likadant med mina Hälsokrönikor – jag fick ofta höra ”vad bra då vet jag” av personer som inte vetat vem de ska tro på. Det har bara förstärkt min vilja att skriva som Frilansskribent. Att berätta hur det faktiskt är.
Min utbildning
Jag är legitimerad sjuksköterska i botten (sedan 1985) och licensierad kostrådgivare (vidareutbildad) och har nog läst varenda bok i ämnet vikt. Och jag vidareutbildar mig hela tiden.
Dessutom är jag Handledare i tobaksavvänjning. Och jag har jobbat med hälsa & vikt i över 15 år – de sista sju åren bara med viktminskning.
alt=
När jag gör research läser jag ALLT jag hittar…
Några ord om mig
Jag är 50+, bor i Örebro (i en nybyggd lägenhet – äntligen! Har alltid velat bo i något NYTT). Och jag har en dotter, Bea, som är min ”pride & joy”. Jag roar mig med att läsa (säkert 100 böcker per år), lyssna på Nextory, se på Netflix och att umgås med mina nära & kära.

(Jag har en neurologisk sjukdom som ger mig kronisk värk och nervsmärtor. Det är jobbigt att leva med och ibland är jag sämre, om jag t ex gjort något som kräver lite mer. Det gör att jag har dagar då jag inte riktigt orkar. Men eftersom jag har jobbat som sjuksköterska så ver jag att det finns många som har det mycket värre än jag…)
PRESS
Under mina år som Viktcoach har jag varit med i flera tidningar t ex Allas, Tara och M-magasin. Då har jag gett mina råd och tips för att hjälpa så många som möjligt. Det var spännande eftersom det var de första gångerna jag kunde se mig själv i en tidning. Efter det var jag bara glad att någon skrev om viktminskning på ett vettigt sätt.

Nu vill jag skriva om andra och om andra ämnen. Precis som i min krönika, mina böcker och i mina egna texter för att hjälpa andra. Jag tror att det alltid kommer att vara mitt första val – att skriva just för att hjälpa andra. 

Vill du att jag skriver för din tidning, din hemsida eller åt dig?
Hör av dig!
Tel. 019-24 75 00
Mail christina@lundstorp.se